PLANTMEDICIJNEN


Plantmedicijnen zijn heilzame entheogene stoffen, die zijn onttrokken uit magische planten, volgens eeuwenoude tradities. Vaak verwerkt tot een thee of modderachtige drankje wat je inneemt, of kan worden ingeblazen. Het doel is hierbij jou te helpen en ondersteunen, bij transformatie en heling. Plantmedicijnen houden je een spiegel voor, waardoor er blokkades aan de oppervlakte komen en je zielsessentie kunt ervaren. Dus de herinnering, wie je werkelijk bent. Tijdens het reizen kom je langs verschillende pijnlichamen. Dit zijn plekken in je cel geheugen waar trauma’s zijn opgeslagen. 

De plantmedicijnen activeren serotoninereceptoren in het brein, die het vermogen van het brein verhogen om nieuwe bedrading aan te leggen. Welk fenomeen bekendstaat als plasticiteit. Dit zijn nieuwe vertakkingen van neuronen en hun onderlinge verbindingen. Deze zorgen ervoor, dat de impact van oude pijnen verandert, doordat we ze opnieuw herbeleven, maar dan vanuit een ander perspectief.

Plantmedicijnen kunnen je antwoord geven op allesomvattende levensvragen. Vaak legt het in een aantal uren, alle pijnpunten bloot, waar je normaal een langere tijd voor therapie zou ondergaan. Datzelfde geld voor antidepressiva, die veel meer tijd nodig hebben, om een vergelijkbaar effect te bewerkstelligen, namelijk weken of maanden. Uiteindelijk brengen de plantmedicijnen vooral datgene aan de oppervlakte wat nodig is. De reis zal daardoor elke keer opnieuw weer een andere uitwerking hebben.

Er zijn verschillende soorten plantmedicijnen die je allemaal zullen helpen en ondersteunen, bij persoonlijke heling en transformatie. De ene soort zorgt ervoor dat je naar binnen afreist, (b.v. Psilohuasca, Rapé), terwijl de andere meer naar buiten gericht is (San Pedro of Kambo).