PSILOHUASCA / PSILOFLORA


 

Wat is Psilohuasca, ook vaak Chocobliss of Magic truffels genoemd?

Het is een combinatie van truffels en Caapi, het belangrijkste (legale) onderdeel van Ayahuasca. 

In de truffels zit Psylocybine welke niet verslavend is en wordt in het lichaam omgezet in Psylocine. Deze stof legt de belangrijkste kruispunten in je hersenen stil en verandert de controle over het verstand. Deze stof lijkt ook op het lichaamseigen stof serotonine.

Bij ayahuasca en psilohuasca wordt over het algemeen de Banisteriopsis Caapi gebruikt. Dit is een liaan wat een sterke MAO-remmer is. MAO-remmers zorgen voor het uitschakelen van het MAO enzym. Neurotransmitters zoals serotonine en dopamine worden afgebroken door het enzym MonoAmino-Oxidase. De liaan opent het lichaam en zorgt ervoor, dat de plantmedicijnen intens en langer worden opgenomen.

Door de werking van de MAO-remmers blijven deze neurotransmitters langduriger beschikbaar in de synaptische spleet, waardoor het een antidepressieve werking heeft. Ook de psychedelische tryptaminen worden afgebroken door MAO-enzymen.

Als er een MAOi Banisteriopsis Caapi aanwezig is, dan werkt het enzym MAO niet meer en blijven de aanwezige tryptaminen en neurotransmitters langer actief. Omdat de MAO-remmer ook voorkomt dat de stof Tyramine afbreekt, is het van belang een tyramine vrij dieet te volgen. Tyramine is een eiwit en zit vooral in bederfbare eiwitrijke producten, zoals vlees gevogelte ei, vis en zuivel.

Wat is Psyloflora?

Psyloflora wordt net als Psylohuasca ingezet als trip therapie voor heling en persoonlijke ontwikkeling. Psyloflora is een combinatie van Psylocybine en de passiebloem.

De `Psilocybine wordt vooral ingezet om een spirituele reis te maken, die je leven verrijkt met zelfkennis en persoonlijke groei. 

De Passiebloem voorkomt net als de liaan, banisteriopis caapi bij psylohuasca, de afbraak van DMT, Psilocybine, dopamine, adreneline, tyramine, en andere psychedelische monoaminen. De passiebloem heeft in verhouding tot andere veel gebruikte MAO remmers een veel mildere uitwerking waardoor de risico’s lager zijn. Daarbij is het net als bij Psylohuasca aan te bevelen, om je aan de van te voren aangeleverde dieet adviezen te houden. Buiten de verbeterende werking van een psychedelische reis, wordt Passibloem ook wel ingezet als natuurlijk medicijn tegen ADHD, burnout, ziekte van Parkison, toevallen, spierkrampen, PMS, Overgang, brandwonden astma en nog veel andere aandoeningen.

Wat doet Psilohuasca/Passiflora?

Je kunt gaan reizen naar diepere verdrongen ervaringen, waarmee je in aanraking komt. Dit zal zich in golven gaan ontvouwen, waarbij je vaak in contact komt met magische eenheids gevoelens, fijne emoties zoals lachen en blijdschap, maar kan je ook je blinde vlekken  en pijnlijke gevoelens laten zien/voelen. Het brengt je vaak een afwisseling van je lichte en donkere/schaduw kanten. Gevoelens en emoties kunnen worden versterkt, maar ook een bijzonder gevoel van extase en verbinding met anderen en de natuur. Samenvattend helpen deze plantmedicijnen je bij, inzichten, ontwaken, helen en ontwikkelen van meer zelfliefde.

Hoe lang is het werkzaam?

Kenmerkende bewustzijnsveranderingen zijn 3 tot 6 uur werkzaam. Maar is ook afhankelijk van de hoeveelheid “choco’s” wat men tot zich neemt. Deze tijd kan anders kan worden ervaren, omdat het tijdsbesef ook veranderd tijdens de reis. Moeder Ayahuasca roept je vanzelf als je meer choco's moet gebruiken. 

Wanneer is het gebruik van Psilohuasca/Psiloflora niet toegestaan?

Bij Zwangerschap, diabetes, hart- en vaatziekten, hersenbloedingen, bijnierklachten, nierziekten, neurologische aandoeningen, Hoge bloeddruk, epilepsie, nierklachten en afwijkende bloedcellen.

Bij de volgende psychische aandoeningen is het gebruik ook niet toegestaan: Psychose, borderline, schizofrenie, andere zware psychische aandoeningen, bij

Wat is het effect van Psilohuasca/Psiloflora?

De truffels kunnen trauma genezen door de gebruiker de traumatische ervaring vanuit een ander perspectief te laten zien. Er worden nieuwe verbindingen gemaakt in de hersenen, waardoor er een andere kijk ontstaat op oude emoties/gebeurtenissen. Deze innerlijke reis kan je tevens helpen contact te maken met je innerlijke wijsheid, om zo naar de kern van het probleem te gaan. Vaak ontstaat er een emotionele ontlading in de vorm van huilen of lachen. Hierna ontstaat er een lichtheid op het zelfgevoel. In het begin zal er wat angst zijn, maar meestal zal dit vervagen. Een psilohuasca ceremonie, kan je helpen je problemen onder ogen te zien en op te lossen, waardoor je kunt genieten van het leven.

Voor wie is Psilohuasca/ Psiloflora geschikt?

Voor diegene die bereid is om aan zichzelf te werken en bij zichzelf thuis te komen. Wanneer je meer vrede in je leven wilt en echt wilt leven wie je werkelijk bent. Bijv bij klachten zoals angsten, rouwverwerking, PTTS, depressie en verslavings problematiek. Het kan je inzichten geven bij bewustwording en spirituele ontwikkeling, maar ook bij levensvraagstukken .