RAPÉ


 

Rapé (uitgesproken als hapee), wordt al 1000 jaren gebruikt door de inheemse stammen, waaronder de Sjamanen.

Wat is Rapé?

Het is een poeder wat gemaakt is van de tabaksplant, nicotiana rustica, ook wel mapacha genoemd. Hier zijn tevens andere kruiden toegevoegd, die een krachtige werking hebben.

Wat doet Rapé?

De werking van Rapé is, aardend en verbindend. Het opent het 3e oog en ontkalkt de pijnappelklier. Daarbij helpt het openen en reinigen van de chakra’s, waarbij het hartchakra in het bijzonder. Het werkt ook slijmoplossend en verwijderd toxines en bacteriën in onze sinussen.

Wat is het effect van Rapé?

Rapé heeft een helend effect, op ons fysieke, mentale en spirituele lichaam. Rapé werkt kalmerend en ontspannend. Het opent en bevrijd mindspace, voor intenties, doordat “het gekwebbel” stopt. Het verwijderd negatieve energieën en zorgt voor een goede fokus. Perfect als voorbereiding van ceremonies, zoals plantmedicijnen of ademcirkels.

Hoe gebruik je Rapé?

We blazen het poeder in de neus met een Tepi (speciaal pijpje)
Hierna ervaar
 je een sterk tintelende sensatie door je hoofd trekken. (Kan soms intens zijn en) Dit gevoel trekt langzaam weg, waarna je je ontspannen en helder voelt. Wanneer er veel toxines zijn, kun je een gevoel van misselijkheid ervaren. Dit verdwijnt snel erna. Weet dat het een reinigend ritueel is en dit er soms dus bij hoort.

Belangrijk is het om altijd vooraf af te stemmen, op je energiekanalen en je hogere zelf d.m.v. een positieve intentie. Dit kan de werking van alle plantmedicijnen verhogen!