ADEMWERK


“Breath is the finest gift of nature. Be grateful for this wonderful gift.”

~ Amit Ray ~


We worden allemaal geboren met een perfecte ademhaling. Zodra we ons eerste standje krijgen, gaat het mis. We stoppen 1 seconde met ademen en zetten onze emotie vast. Wanneer je niet ademt voel je minder. En zo leren we onszelf een verkeerd adempatroon aan. Emoties worden hierdoor vastgezet en de buikademhaling veranderd naar een borstademhaling. Na verloop van tijd gaan deze vastgezette emoties, lichamelijke en geestelijke problemen veroorzaken. De meesten van ons gebruiken maar 30% van onze longen, wat zich uit in klachten zoals depressie, rusteloosheid, stress, slapeloosheid, vermoeidheid of lichamelijke klachten.

 

Als ademcoach leer ik je weer vol en diep te ademen. Ik leer je door de oude blokkades en pijn heen te ademen. Hierdoor komen onderdrukte emoties los en aan de oppervlakte. Door dóor deze emoties heen te ademen wordt de weg vrijgemaakt en opgeschoond om meer te komen bij wie je werkelijk bent. Het gevolg is meer (levens) energie, rust en ontspanning, terwijl je het zelfhelend vermogen van het lichaam hersteld.

 

Verbonden ademen

Verbonden ademen maakt gebruik van een specifiek adempatroon dat weggedrukte trauma’s omhoog laat komen om te transformeren en dat ons fysiek revitaliseert tot op celniveau omdat alle vastzittende spanning losgelaten wordt en alles weer gaat stromen. Dit kan daarom tijdens een ademsessie ook tintelingen geven op allerlei plekken in het lichaam. Ook kunnen vingers stijf worden, kun je gedeeltes van je lichaam (rondom je mond en kaken bijv.) strak voelen worden of kan het zijn dat je een knellende band ervaart ergens (rondom je borst bijv.). De medische term hiervoor is 'Tetanie'. Zodra je je ontspant en de verkramping en tinteling toelaat, verdwijnt dit. Dit komt omdat onderdrukte spanningen uit de kindertijd zich hebben opgehoopt in de hersenen, maar ook in het lichaam. Je kunt het zien als processen van genezing. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn en je alleen te realiseren dat het helend werk. Achteraf ervaar je een enorme ontspanning en vrijheid.

 

De meeste mensen krijgen door hun manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Als we iets eng vinden, houden we onze adem in, wat veel vitale energie kost. Gevoelens worden stilgelegd en emoties onderdrukt. Onze ademhaling is een goede graadmeter voor waar blokkades zich in je lichaam bevinden. Onze negatieve ervaringen en trauma’s uit het verleden zijn verbonden met onze ademhaling. Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap te verruimen, laten we steeds meer leven toe. Onverwerkte trauma’s en emoties uit ons verleden worden losgelaten en maken plaats voor gezondheid, rust en zelfvertrouwen. Een ademsessie opent beperkte ademgebieden. Zo krijg je de kans de onverwerkte emoties uit het verleden los te laten en te verwerken. 

 

Hoe werkt het ?

Gedurende de ademsessie adem je op een actieve manier in en uit, zonder pauzes. Bij het ademen in een verbonden ademsessie ligt de nadruk op de inademing, deze sturen we bewust aan. Hierbij gaat de buik en borst omhoog en vullen zich met lucht. De uitademing laat je als vanzelf los. Tijdens deze sessie adem je grote hoeveelheden zuurstof in je lichaam, wat ervoor zorgt dat de gesloten ademhalingsgebieden zich openen en dat je je energieniveau verhoogt. Hierdoor herstelt je natuurlijke ademhalingspatroon zich en maak je contact met je innerlijke rust en kracht. 

 

Ademsessies, individueel of in een groep

Bij een individuele ademsessie wordt je één-op-één begeleid door mij en is er volledige aandacht voor jouw proces.

Tijdens een uitgebreide intake vooraf, bespreken we jouw doelstelling en wens.

Hierna start de ademsessie. 

Tijdens deze reis help ik je loslaten wat jou niet meer dient.

 

Bij een groepssessie of ademcirkel, onderga je jouw ademsessie met anderen in een groep.

Bijzonder toegevoegde waarde hierbij is het opbouwen van een energetisch veld, wat versterkend werkt.

Vooraf wordt er een positieve affirmatie/wens opgeroepen, welke wordt meegenomen tijdens deze sessie.

 

Resultaten van een ademsessie:

 

Fysiek: 

 • Optimale zuurstofopname
 • Verbetering van stofwisseling
 • Toenemende vitaliteit
 • Bevrijding van fysieke spanning en stress
 • Herstel natuurlijke ademhaling
 • Verbetering van doorbloeding 

 

Mentaal: 

 • Integratie van oude verdrongen emoties
 • Afname van angstgevoelens, spanning en stress

 

Na elke ademsessie ontvang je inzicht, ruimte, ontspanning en een gevoel van Zijn. Ademen is helen zonder woorden. In een wereld waarin er al te veel gepraat wordt en het hoofd overbelast wordt is ademwerk letterlijk een verademing voor ons welzijn!

 

Ademwerk is niet geschikt voor:

 • Psychische aandoeningen zoals psychose, Borderline, schizofrenie
 • Glaucoom of andere netvlies problemen
 • Ernstige hartproblemen
 • Epilepsie

“The wound is the place where the Light enters you.”

~ Rumi ~