TRUFFELS / PSILOHUASCA / PSILOFLORAPlantmedicijnen en de werking daarvan


Alvorens we beginnen met de werking van de plantmedicijnen, eerst uitleg van de verschillende soorten waar wij mee werken.

Truffels

 

Pcilocybine-paddestoelen hebben een lange geschiedenis van medicinaal gebruik. Tegenwoordig wordt het veelal gebruikt voor een reeks psychische gezondheid problemen, zoals stress, depressie, angst, verslaving, negatief zelfbeeld en PTSS. Studies tonen aan dat ze de psychologische gezondheid op de lange termijn kunnen verbeteren en een blijvende persoonlijkheidsverandering kunnen bewerkstelligen. Dit zorgt ervoor dat mensen rustiger, gelukkiger en ruimdenkender worden. Onderzoek toont aan dat slechts een enkele dosis psilocybine angst en depressie gedurende 6 maanden of langer kan opheffen. Niet alleen bij mensen met gezondheidsproblemen maar ook voor hen, die hun levenskwaliteit willen verbeteren.

 

In de truffel zit Psylocybine welke niet verslavend is en wordt in het lichaam omgezet in psylocine. Deze stof legt belangrijke kruispunten in je hersenen stil en verandert de controle over het verstand. Deze stof lijkt op het lichaamseigen stof serotonine. Onbewuste kennis wordt bevrijd en komt beschikbaar en brengt je in aanraking met emoties, levenslessen, toekomst en verleden.

Neuroplasticiteit

 

Tijdens het reizen, worden er nieuwe verbindingen in de hersenen tussen de hersencellen aangelegd, als de aanmaak van nieuwe hersencellen (neuronen) wat men neuroplasticiteit noemt. De truffels nemen je dus mee op reis naar jouw wortels, figuurlijk maar ook letterlijk: ze groeien immers onder de grond en bieden je daarmee een unieke kans om onder jouw oppervlak te kijken in diepe en onbewuste lagen. Ontspannen in wat je daar ontmoet is een diep helende en verrijkende ervaring.

 

We kunnen de truffels met of zonder MA0- remmer gebruiken.

 


Psilohuasca

 

Dit is een combinatie van de magische truffel, met de MAOI van Ayahuasca, de liaan Banisteropsis Caapi.

Mao-remmers zorgen voor het uitschakelen van het MAO-enzym tiramine. Tiramine is normaliter verantwoordelijk voor het afbreken van de werking en intensiteit van b.v. de stof DMT, bij Ayahuasca. Door deze MAO-remmer te gebruiken bij, in dit geval de truffel, opent het lichaam zich makkelijker en zal de werking langer duren.

 

Naast de voordelen van een langere psychedelische sessie, heeft de MAO-remmer helaas ook nadelen.

Het kan verschillende bijwerkingen zoals b.v. bloeddrukverhoging en hoofdpijn veroorzaken. Het kan ook wat lichamelijk ongemak geven, gedurende de eerste 2 uur van de ceremonie. Verder zijn er nog nadelige interacties met medicijnen.

 

Wanneer je je van tevoren houdt aan een strikt tiramine vrij dieet, kun je deze vervelende bijwerkingen in grote mate voorkomen.

Wil jij b.v. wel dieper en langer reizen maar heb je geen zin in een strikt dieet van tevoren. Dan is het veiliger om een hogere dosis truffels in te nemen, dan de Banisteropsis caapi toe te voegen. Waarbij we wel duidelijk willen vermelden dat een goed voorbereide reis met gezond schoon voedsel, meditaties, yoga e.d, een totaal andere ervaring zal bewerkstelligen, dan dat je de avond ervoor besluit om dit te gaan doen.

 


Psiloflora

 

Dit kan een combinatie zijn van de truffel met passiebloem, of een paddo met passiebloem.Hierbij werkt de passiebloem als MAO-remmer, maar met een veel mildere werking dan de Caapi, waardoor de risico’s lager zijn. Daarbij is het net als met Psilohuasca aan te bevelen, om je aan het van tevoren aangeleverd dieetadvies te houden. Buiten de verbeterende werking van een psychedelische reis, wordt passiebloem ook wel ingezet als natuurlijk medicijn tegen ADHD, burnout, ziekte van Parkison, toevallen, spierkrampen, PMS, overgang, brandwonden, astma en nog vele anderen aandoeningen

 

Keuze

 

De keuze voor het plantmedicijn, is afhankelijk per persoon. Belangrijk is het om te luisteren/voelen naar welk medicijn jij je aangetrokken voelt.

 


Wat kun je verwachten tijdens je reis:

 

Met alle genoemde plantmedicijnen kun je gaan reizen naar diepere verdrongen ervaringen, waarmee je in aanraking komt. Dit zal zich in golven gaan ontvouwen, waarbij je vaak in contact komt met magische eenheid gevoelens, blijdschap en euforie. Tegelijkertijd kan het je ook je blinde vlekken en pijnlijke gevoelens laten zien/voelen. Het brengt je vaak een afwisseling van je lichte en donkere/schaduw kanten. Je zintuigen lijken te zijn verhoogd, visioenen, fysieke sensaties en geluiden worden intenser. Kleuren lijken sterker en intenser te zijn. Objecten kunnen er golvend uitzien, of zelfs een puls lijken te hebben. Gevoelens en emoties kunnen worden versterkt, maar ook een bijzonder gevoel van extase en verbinding met anderen en de natuur.  Samenvattend helpen deze plantmedicijnen je bij, inzichten, ontwaken, helen en ontwikkelen van meer zelfliefde.

 

Wat levert een psychedelic reis op?

 

Elke ceremonie kan een diep transformerende en levens veranderende ervaring zijn. Het effect is afhankelijk van de (veilige) setting. Maar ook het type/kwaliteit plantmedicijnen bepalen hoe jouw reis wordt. Iedereen ervaart een ceremonie op zijn eigen manier en iedere ceremonie is een unieke ervaring. Afhankelijk van wat er speelt in je leven, krijg je zicht op vragen of thema’s die spelen. Of het nu de truffel, paddo, LSD of Ayahuasca is, het plantmedicijn zal je precies laten zien wat jij op dit moment nodig hebt, op jouw unieke levenspad. Het type plantmedicijn wat je neemt en de hoeveelheid, zal ook effect hebben op je reis. Vanuit Sjamanistisch perspectief zouden de verschillende soorten worden beschouwd als verschillende leraren, elk met hun eigen persoonlijkheid en wijsheid om mee te delen.

 

Impact

 

Om een beeld te krijgen van de impact van de plantmedicijnen en wat het kan opleveren, benoemen we onderstaand een aantal voorbeelden: 

 

 • Inzicht in levensthema’s
 • Meer verbinding met jezelf en de wereld om je heen.
 • Verwerken van trauma’s of levensgebeurtenissen
 • Meer In contact komen met jouw gevoelswereld
 • Meer uit je hoofd naar je hart
 • Zicht krijgen in jouw missie
 • In contact komen met je eigen bron van liefde
 • Inzicht in universele wijsheden

 

Hoe lang is het werkzaam?

 

Kenmerkende bewustzijnsveranderingen zijn 3 tot 6 uur werkzaam. Maar is ook afhankelijk van de hoeveelheid wat men tot zich neemt. Deze tijd kan anders kan worden ervaren, omdat het tijdsbesef ook veranderd tijdens de reis.

 

Wanneer is het gebruik van bovenstaande plantmedicijnen niet toegestaan?

 

Bij Zwangerschap, diabetes, hart- en vaatziekten, hersenbloedingen, bijnierklachten, nierziekten, neurologische aandoeningen, Hoge bloeddruk, epilepsie, nierklachten en afwijkende bloedcellen.

 

Bij de volgende psychische aandoeningen is het gebruik ook niet toegestaan: Psychose, borderline, schizofrenie, andere zware psychische aandoeningen.

 

Hoe ziet een plantmedicijn ceremonie eruit

 

Wij sturen je van tevoren een intake formulier, door middel van een vragenlijst. Deze is met name gericht op gezondheid. Gezien er contra indicaties zijn, kan helaas niet iedereen deelnemen aan een ceremonie.

 

 • Een aantal dagen voor de ceremonie, vindt er een videocall plaats, waarbij je alvast kennis kunt     maken met de deelnemers.
 • De dag zelf starten we met een intentie.
 • Korte uitleg van het plantmedicijn en wat men kan verwachten.
 • Meditatie.
 • Tot ons nemen van het plantmedicijn.
 • Rapé voor wie dat wilt (voor meer uitleg, zie Rapé)
 • Los bewegen
 • Plaatsnemen op het matras.
 • Start muziek en lichte ademsessie, waarna de reis zal beginnen.
 • Na de ceremonie staat er een heerlijke maaltijd klaar.
 • De volgende ochtend starten we met een verbonden ademsessie.
 • Ontbijt
 • Sharing en afsluit ritueel.

 

We maken tijdens de ceremonie gebruik van speciale muziek, geuren en kleuren om jouw reis te intensiveren. Het is de bedoeling de reis alleen te ervaren. Wij zijn continue aanwezig en zijn er voor je op de momenten dat we het nodig achten. Wij doen dit in de vorm van energiewerk, maar zijn ook een luisterend oor of toereikende hand wanneer jij daar behoefte aan hebt.

 

Als nazorg is er een aftercall. Deze zal een aantal dagen na de ceremonie plaatsvinden. Hier kan alles gedeeld worden en eventueel losgekomen emoties/ervaringen kunnen worden gedeeld.

 

Mocht je nog meer uit je reis willen halen? Dan raden wij je een integratie sessie vooraf aan met verbonden adem. En uiteraard kan men altijd gebruik maken van onze expertises door een coaching afspraak in te plannen, na de ceremonie.