YOGA NIDRA/SOUNDHEALING


 

Een droomloze slaap

In 60 minuten tijd wordt je meegenomen in een lichte staat van hypnose, langs allerlei zintuigelijke ervaringen. Je hoeft alleen te liggen en te luisteren. Waarbij wel vermeld moet worden, dat het geen slapen is. Je lichaam komt in slaaptoestand, terwijl je bewustzijn helder en wakker is. Hoe vaker je oefent, hoe langer je wakker kunt blijven in deze diepe ontspanning. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. De een ploft op de bank met een boek en de ander kijkt Netflix series op TV. Maar ons brein komt nooit echt helemaal tot rust. Er blijven prikkels binnenkomen zelfs tijdens het slapen. Telefoon en computer werken hier op onbewust niveau in een hoge dosis aan mee. Tijdens en door de Yoga Nidra worden al deze prikkels en invloeden stopgezet, waardoor we ons uitgerust en energierijker gaan voelen. 1 sessie is gelijk aan 4 uur slaap. 

 

Wetenschappelijke bewijzen

Tijdens een Yoga Nidra sessie laten je hersenen dezelfde activiteit zien als tijdens een diepe slaap (non-Rem). Met die verschillen dat je je volledig bewust bent van je omgeving. In wetenschappelijk onderzoek is gekeken naar deze hersenactiviteit en werd vastgelegd door middel van EEG op welke verschillende typen hersengolven Yoga Nidra invloed kan hebben. Lees voor meer informatie hierover de volgende link: (https://www.nemokennislink.nl/publicaties/meditatie-verandert-het-brein/)

 

Centrum de Vrijheid bied Yoga Nidra aan in combinatie met Soundhealing door middel van heerlijke gongbaden, waarvan de klanken afkomstig zijn van grote en kleine klankschalen en een hangdrum. Dit tesamen met tal van andere instrumenten.

 

Soundhealing

Klankschalen, herstellen de balans tussen lichaam en geest. Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van de instrumenten resoneren je lichaamscellen mee. Dit heeft als uitwerking dat je lichaam zich ontspant en hersteld op plekken waar dit nodig is. Dit zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk weer in balans komt.

De resonantie reset je cellen als het ware, waardoor hier weer harmonie kan worden ervaren. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Wanneer deze trillingen onderweg blokkades tegenkomen, worden deze doorbroken. Je kunt je voorstellen dat een klankschaal sessie emoties kan losmaken, zoals tranen, maar ook lachen, ontspanning en opluchting kunnen tevoorschijn komen. Dit geeft een heerlijk bevrijdend gevoel. Doordat soundhealing op alle niveaus een uitwerking heeft - zoals lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel - kun je spreken van een algehele transformatie en healing.

 

Effecten Yoga nidra/Soundhealing: 

 • Minder stress, angsten en somberheid 
 • Meer alertheid, wat je productiever maakt
 • Vergroot je creativiteit
 • Slaapt beter
 • Stopt met piekeren
 • Meer en intenser ervaren van levensgeluk
 • Verlaagt risico hartziekten

 

Voor wie is Yoga Nidra/Soundhealing geschikt? 

 • Als je wilt genieten van een diepe ontspanning en innerlijke rust
 • Als je slaap problemen hebt
 • Als je intenser wilt leven met meer gelukservaringen
 • Wanneer je meer keuze vrijheid wilt ontwikkelen
 • Voor mensen met stressklachten
 • Voor mensen die verlichting zoeken voor lichamelijke klachten

 

Burnoutklachten

Ben jij gespannen, gestrest, heb je moeite met slapen of wil je gewoon even heerlijk ontspannen?  Kom dan naar de Yoga Nidra droomklank concerten. Als afsluiting serveren wij kruidenthee met iets lekkers erbij.