PILATES


 

“Change happens through movement and movement heals.”

~ Joseph Pilates ~

 


Over Joseph Pilates

Duits-Amerikaanse uitvinder Joseph Hubertus Pilates leefde van 1883 tot 1967. Hij is de uitvinder van de fitnessmethode Pilates. 

Tijdens zijn jeugd leed hij aan astma en acuut reuma. Om de effecten van zijn slechte gezondheid te elimineren ontwikkelde hij verscheidene oefeningen en deed hij aan gymnastiek, duiken en bodybuilding.

In 1912 verhuisde Pilates naar Engeland, en werkte daar als bokser, circusartiest en zelfverdedigingstrainer voor Engelse detectives. Toen hij tijdens de Eerste Wereldoorlog als Duitser in Engeland als vijandige buitenlander in een kamp werd opgesloten, besloot hij zijn oefeningen verder te ontwikkelen. In 1926 emigreerde hij naar New York en samen met zijn vrouw opende hij een studio om zijn oefeningen aan dansers, acteurs en atleten te doceren. Ook heeft hij een apparaat uitgevonden dat veren aan een ziekenhuisbed kan aanbrengen, zodat bedlegerige patiënten toch oefeningen kunnen doen.

 

Over de methode van Joseph Pilates

Pilates is een methode van oefenen waar je je geest moet gebruiken om de spieren van je lichaam te controleren. Het richt zich op de core (kern) spieren van de buik om te helpen het lichaam in correcte balans te brengen. Een evenwichtig lichaam biedt ondersteuning voor de ruggengraat. Pilates leert ook het bewustzijn van de ademhaling en uitlijning van de wervelkolom om de rompspieren te versterken. Sterke core spieren kunnen helpen bij het verlichten van rug- en nekpijn. Pilates geeft je niet alleen een strak lijf, maar zorgt er ook voor dat je lekkerder in je lijf zit.

De manier van Joseph Pilates is vandaag de dag erg populair, met name in de Verenigde Staten zijn er veel mensen die dit doen.