Yoga nidra


Yoga Nidra

 

Yoga nidra is niet alleen geschikt voor slechte slapers en zenuwpezen maar voor iedereen die meer ontspanning wilt. Het is een bijzondere vorm van Yoga, waarbij je in savasana wordt gebracht. Dit is de allerdiepste vorm van ontspanning. Tijdens deze savasana vloeit alle spanning  weg uit zowel je hoofd als je lichaam. Hierdoor liggen slechte slapers minder lang wakker en kunnen ze ook beter doorslapen. Het effect in het dagelijks leven is een betere concentratie, meer energie meer harmonie en meer creativiteit.

 

Een droomloze slaap

 

In 60 minuten tijd wordt je meegenomen in een lichte staat van hypnose, langs allerlei zintuigelijke ervaringen. Je hoeft alleen te liggen en te luisteren. Waarbij wel vermeld moet worden, dat het geen slapen is. Je lichaam komt in slaaptoestand, terwijl je bewustzijn helder en wakker is. Hoe vaker je oefent, hoe langer je wakker kunt blijven in deze diepe ontspanning. Iedereen ontspant op zijn eigen manier. De een ploft op de bank met een boek en de ander kijkt Netflix series op TV. Maar ons brein komt nooit echt tot helemaal tot rust. Er blijven prikkels binnenkomen zelfs tijdens het slapen. Telefoon en computer  werken hier op onbewust niveau in een hoge dosis aan mee. Tijdens  en door de Yoga nidra worden al deze prikkels en invloeden stopgezet, waardoor we ons uitgerust en energierijker gaan voelen. 1 sessie is gelijk aan 4 uur slaap. 

 

Wetenschappelijke bewijzen

 

Tijdens een Yoga nidra sessie laten je hersenen dezelfde activiteit zien als tijdens een diepe slaap (non-Rem). Met die verschillen, dat je je volledig bewust bent van je omgeving. In wetenschappelijk onderzoek is gekeken naar deze hersenactiviteit en werd vastgelegd d.m.v. EEG op welke verschillende typen hersengolven yoga nidra invloed kan hebben. Lees voor meer informatie hierover de volgende link: (https://www.nemokennislink.nl/publicaties/meditatie-verandert-het-brein/)

 

Het Pilatespunt bied Yoga nidra aan in combinatie met Soundhealing d.m.v. heerlijke gongbaden, waarvan de klanken afkomstig zijn van grote en kleine klankschalen en de nada tarangina . Dit te samen met tal van andere instrumenten.

 

Soundhealing

Klankschalen, gongen en de nada Tarangina, herstellen de balans tussen lichaam en geest. Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van de instrumenten resoneren je lichaamscellen mee. Dit heeft als uitwerking dat je lichaam zich ontspant en hersteld op plekken waar dit nodig is. Dit zorgt ervoor dat je lichamelijk en geestelijk weer in balans komt. De resonantie reset je cellen als het ware, waardoor hier weer harmonie kan worden ervaren. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Wanneer deze trillingen onderweg blokkades tegenkomen, worden deze doorbroken. Je kunt je voorstellen dat b.v. een klankschaal sessie hierdoor emoties kan losmaken, zoals tranen maar ook lachen, ontspanning en opluchting kunnen tevoorschijn komen. Dit geeft een heerlijk bevrijdend gevoel. Doordat soundhealing op alle niveaus hun uitwerking hebben, zoals lichamelijk, geestelijk, spiritueel en emotioneel, kun je spreken van een algehele transformatie en healing.Effecten Yoga nidra

 

Minder stress angsten en somberheid 

Meer alertheid, wat je productiever maakt

Vergroot je creativiteit

Slaapt beter

Stopt met piekeren

Meer en intenser ervaren van levensgeluk

Verlaagt risico hartziekten

 

Voor wie is Yoga nidra/soundhealing geschikt?

 

Als je wilt genieten van een diepe ontspanning en innerlijke rust

Als je slaap problemen hebt

Als je intenser wilt leven met meer gelukservaringen

Wanneer je meer keuze vrijheid wilt ontwikkelen

Voor mensen met stressklachten

Voor mensen die verlichting zoeken voor lichamelijke klachten.

 

Burnoutklachten

 

Ben jij gespannen, gestrest, heb je moeite met slapen of wil je gewoon even heerlijk ontspannen? Ben je op zoek naar wie je werkelijk bent? Kom dan naar de Yoga nidra ligconcerten. Als afsluiting serveren wij kruidenthee met iets lekkers erbij.