RAPÉ


 

Rapé (uitgesproken als hapee), wordt al 1000 jaren gebruikt door de inheemse stammen, waaronder de Sjamanen.

 

Wat is Rapé?

 

Het is een heilig medicijn in de vorm van een poeder. Dit poeder wordt gemaakt van de tabaksplant, nicotiana rustica, ook wel mapacha genoemd. Hier zijn tevens andere kruiden toegevoegd, die een krachtige werking hebben. De verschillende kruiden hebben ook een verschillende werking

 

Wat doet Rapé?

 

De werking van Rapé is, aardend en verbindend. Het opent het 3e oog en ontkalkt de pijnappelklier. Daarbij helpt het openen en reinigen van de chakra’s, waarbij het hartchakra in het bijzonder. Het werkt ook slijmoplossend en verwijderd toxines en bacteriën in onze sinussen.

 

Wat is het effect van Rapé?

 

Rapé heeft een helend effect, op ons fysieke, mentale en spirituele lichaam. Rapé werkt kalmerend en ontspannend. Het opent en bevrijd mindspace, voor intenties, doordat “het gekwebbel” stopt. Het verwijderd negatieve energieën en zorgt voor een goede fokus. Het is een hulpmiddel om intenties te transformeren. Perfect als voorbereiding van ceremonies, zoals plantmedicijnen of ademcirkels.

 

Hoe gebruik je Rapé?

 

Belangrijk is het om altijd vooraf af te stemmen, op je energiekanalen en je hogere zelf d.m.v. een positieve intentie.

Net zo belangrijk is hetgeen naar voren te halen waar je vanaf wilt, wat je in het dagelijks leven belemmert.

 

We blazen het poeder als eerste in het linker neusgat met een Tepi (speciaal pijpje)

Het linkerneusgat symboliseert de dood (hetgeen waar je vanaf wilt).

Nadien wordt Rapé toegepast aan de rechterkant, wat staat voor wedergeboorte (waar je naartoe wilt).

Hierna ervaar je een sterk tintelende sensatie door je hoofd, die een paar minuten duurt, terwijl de nieuw verworven staat heel lang blijft bestaan. Meteen erna voel je je ontspannen en helder. Wanneer er veel toxines zijn, kun je een gevoel van misselijkheid ervaren. Dit verdwijnt snel erna. Weet dat het een reinigend ritueel is en dit er soms dus bij hoort.