PILATYOGA


Pilatyoga

Pilatyoga is combinatie van Pilates en Yoga en werkt bevorderend voor de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam. Onder andere Madonna dankt hieraan haar sterke lichaam. Het lichaam blijft soepel waardoor het risico op klachten die voortkomen uit vastzittende spieren en gewrichten afneemt. Je traint het stabiliserende vermogen van het lichaam. De balans wordt beter en je hele lichaam is er bij betrokken.

De hoofdreden om Pilatyoga te doen is vanwege de krachtopbouw. Ieder deel van het lichaam wordt op de juiste manier getraind. Het gaat hier met name om de juiste verbindingen tussen de lichaamsdelen. Het versterkt de billen, de buik en de benen

 

Wat is Pilatyoga precies? 

Pilatyoga is een oefenmethode die de kern versterkende principes van Pilates integreert met de praktijk van yoga. Het kan door iedereen worden beoefend, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Ontworpen als een unieke stijl van yoga, begint Pilatyoga op de vloer met behulp van bewustzijn van de ademhaling en afstemming om je mentaal en fysiek voor te bereiden op je beoefening. Je voert dan een grondige warming-up uit voor het lichaam op de vloer en integreert de kernversterking en de ruggengraat verlenging van het Pilates-matwerk met verschillende vormen van yoga zoals YinYoga, kundalini-Yoga en bikram Yoga. Volgorden van oefeningen worden zorgvuldig gepland om je goed voor te bereiden als je van de ene oefening naar de volgende gaat. Alle Pilatyoga-lessen worden afgesloten met herstellende houdingen en een eindigende ontspanning, genaamd Shavasana.

Pilatyoga is ontworpen als een compleet en efficiënt systeem dat alle voordelen van beide disciplines in één regime bevat. Regelmatige beoefening verbetert je prestaties bij alle activiteiten, van sporten tot dagelijkse klusjes. Bovendien geeft het je de fysieke en mentale vaardigheden om topprestaties te bereiken terwijl je het risico op letsel vermindert. Met de volledige routines van beginner tot gevorderd, werkt Pilatyoga voor iedereen en leer je een leuke workout die je de rest van je leven leuk vindt. Ontspan, ontvang en vernieuw - dit is de toekomst van fitness.

 

Zal Pilatyoga me helpen afvallen?

Zeer, zeker. In feite kan Pilatyoga het uiteindelijke antwoord zijn voor de gezonde persoon die deze laatste 5 of 10 kilo niet lijkt te kunnen krijgen met regelmatige lichaamsbeweging. Pilatyoga is een "whole body exercise" en neemt alle spieren van het lichaam op en rekruteert dus spiervezels die gewoonlijk niet worden gebruikt bij traditionele oefeningen. Bovendien leren studenten door coördinatie van de ademhaling met beweging en toenemend bewustzijn los te laten van onnodige spanning die overmatige spieren en vet op het lichaam kan houden. Het resultaat is een nieuwe vorm van het lichaam dat langer en slanker is, en een geest die beter is in het herkennen van stress en de schadelijke effecten op het voedingspatroon en het zelfrespect, onevenwichtigheden verergeren en omvangrijke spieren bouwen en niets doen voor het ontspannen van lichaam en geest.

Pilatyoga is de ideale trainingsmethode voor vrouwen die een platte buik willen en hun heupen en dijen willen versterken, maar geen grotere of omvangrijke spieren willen. Gemaakt door een danser, ontworpen om het hele lichaam en geest te trainen voor optimale prestaties.